תקן חניה לאופניים
כידוע, גניבות אופניים בישראל הן מכת מדינה. מקומות חניה בטוחים לאופניים חסר, והעדר מקומות חניה לאופניים מוביל רוכבים רבים לנעול את אופניהם לעמודים שונים, לרמזורים וריהוט רחוב, (ועל הדרך, חוסמים את המעבר להולכי רגל, בינהם קשישים, בעלי מוגבלויות, הורים עם עגלות ילדים וכאלו שעדיין לא באחת מהקטגוריות שהוזכרו, אבל זכאים ללכת בבטחה ובנוחות, על המדרכה). ולכן, יזמה ישראל בשביל אופניים, במסגרת תקן החניה לרכבים, תקן חניה לאופניים
התקן מחייב הסדרת פתרונות חניה בטוחים לאופניים בבניינים חדשים המשמשים למגורים, למעונות סטודנטים, למשרדים, למוסדות חינוך, למרכזים קהילתיים, לתחנות רכבת ועוד. "על הדרך", במסגרת התקן, ייצרנו גם מקומות חניה לדו גלגלי ממונע במטרה לפנות את המדרכות, להולכי הרגל.


משאבים רבים השקענו בהתמודדות עם ההתנגדויות במועצה ובועדות המחוזיות, ולבסוף, בתאריך 6.7.2010 הן אושרו על ידי המועצה הארצית לתכנון ובניה ומספר חודשים אח"כ, נחתמו על ידי שר הפנים דאז, אלי ישי.
לצערנו, בגלל לחצים פוליטים התקנות שאושרו מעולם לא הועברו לרשומות. מנהל התכנון החליט על הקמת ועדה שתבחן מחדש את תקן החניה לרכבים ולרוכבים ובפועל, התקנות הוקפאו ואלפי מבנים תוכננו ונבנו מאז, ללא ישום תקן החניה לאופניים.
ישראל בשביל אופניים צירפה ארגוני תחבורה נוספים ופנתה למנהל התכנון בדרישה לאמץ את תקן החניה שאושר באופן מיידי. כדי להתמודד עם הסחבת, נפגשנו ב 2014, עם שר הפנים גדעון סער שהנחה את ראש מנהל התכנון ליישם את התקן שאושר באופן מיידי.
לצערנו התפטרות השר נכנסה לתוקף לפני ישום הנחיית השר ובפועל, התקן עבר שוב להצבעה במועצה הארצית לתכנון ובניה ואושר לבסוף, בתאריך 2.12.2014
קישורים נוספים בנושא:
תקן החניה לאופניים של עיריית תל אביב-יפו.
נוסח מקוצר של תקנות החניה לאופניים שאושרו במועצה הארצית לתכנון ובניה ב- 2010
כתבת NRGׂׂ מתאריך 7.7.10 אחרי אישור תקן החניה במועצה הארצית
כתבת גלובס מתאריך 20.1.2014 על תקן חניה לאופניים ומקלחות שאימצה עיריית ר"ג.
בהולנד משקיעים 40 מליון אירו בחניות אופניים בתחנות רכבת 3.11.2016
עדכון מאתר עיריית כפר סבא מתאריך 30.1.2014 על אימוץ תקן חניה הכולל חנייות לאופניים.