top of page
image (7).png
image (8).png

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בלוגים חדשים

Design Sketch Desktop

הסדרה של קורקינטים שיתופיים גם בסיאטל

22.12.19

Design Sketch Desktop

חלקיקי זיהום אוויר קשורים לסרטן המוח לראשונה

2.12.19

Design Sketch Desktop

בסינגפור, תוכנית טרייד-אין של קורקינטים חשמליים במימון ממשלתי בהיקף $7 מיליון

17.11.19

Design Sketch Desktop

הצעות לשיפורים בממשק אופניים-רכבת

11.11.19

לקחת את הכידון לידיים



את המציאות העגומה, אנחנו מכירים ומכירות.

הערים פקוקות, קיימת מצוקת חניה, התחבורה הציבורית לא יעילה בימים א'-ו' ולא קיימת בסופי שבוע ובחגים. ולכן, רבים בוחרים באופניים כאמצעי תחבורה עירוני. אך למרות מספר הרוכבים הגדל (מעל 300,000 זוגות אופניים נמכרו בשנה שעברה, מאות אלפי רוכבי אופניים חשמליים מפדלים מדי יום בדרך לעבודה וללימודים) העיריות אינן נותנות מענה אמיתי לביקוש ואינן מייצרות תשתיות בטוחות לרכיבה (לא, שביל אופניים המצוייר על המדרכה, 100 מטר של שבילים שאינם מחוברים לשום דבר, לא נכנסים לקטגוריה של מענה אמיתי).

כתוצאה מכך חלק הרוכבים/ות מסכנות את חייהן ברכיבה על הכביש לצד נהגים שלא מודעים לנוכחות של אופניים, אחרים, בוחרים לרכב על מדרכות ולסכן את הולכי הרגל ואת עצמם. את הקונפליקטים בין הרוכבים להולכי הרגל מנסות העיריות לצמצם לכאורה, ובעיקר להעשיר את קופתן באמצעות חלקות קנסות לרוכבי המדרכות


את המציאות הזאת, אנחנו, בישראל בשביל אופניים פועלים לשנות באמצעות:

קידום תשתיות בטוחות לרכיבה בערים ולאורך הכבישים הבין עירוניים

קידום אפליקציית ניווט שתסייע בזיהוי הדרכים האופטימליות להגיע מנקודה A ל B

קידום רגולציה (תקינה, הצעות חוק, שכבת אופניים בתוכנית מתאר ארצית לתחבורה יבשתית)

פעילות להגברת הבטיחות בדרכים

קמפיין 'בוחרים אופניים' לקראת הבחירות המקומיות באוקטובר 2018

משתפים בדוגמאות גם של פעילויות קונוונציונאליות פחות:

1: פלאש מוב - המוני רוכבים ורוכבות נשכבו על המדרכות באיזור עיריית תל אביב במחאה על העדר שבילי אופניים מופרדים, שגורמים להם להסתכן בכביש או לסכן הולכי רגל.

2: שלטי מחאה שנתלו ברחבי העיר במחאה על מדיניות הקנסות של עיריית תל אביב.

גם באיזור הבימה יש פעילות מחאה על שביל חסום תמידית ועל הפקחים שמחכים ברחבה לתת קנסות. מדובר באיזור מועד לפורענות כיוון שמחבר בין שני שבילים קיימים (רוטשילד ושדרות חן) אך רחבת הבימה עצמה הינה חשופה. אדריכל הבימה, דני קרוון, מתנגד לסלילת שביל אופניים בטענה שזה מפרע ליצירתו. העירייה מצידה לא ממהרת למצוא פתרון ואילו השביל הקיים חסום כבר שנים על ידי אתר בניה.


נתיבי אופניים שצצים לפתע

לאחר ששני רוכבי אופניים נהרגו בכביש בסן פרנסיסקו, קבוצת "אזרחים מודאגים" יצרו לעצמם את נתיבי האופניים החסרים באמצעות הצבת קונוסים. הצלחה: הועבר מסר ברור- בתקציב מינימאלי, מהיום למחר ניתן לייצר תשתית בטוחה ולמנוע אבידות בנפש ההצלחה 2: המהלך הפיראטי, שלא תואם עם העירייה אומץ על ידי העיריה, כפתרון זמני, עד שעובדי העירייה ייצרו פתרון קבע. .

התערבויות דומות התרחשו ברחבי העולם, כולל בקנזס, שם הופיע נתיב אופניים תחום באמצע הלילה. מועצת העיר הכירה בשימושיות שלו והחליטה להשקיע תוך המרת המגלחות במודעות וסיוע בסתימת הכבישים באופן קבוע. גם בתל אביב היו מספר יוזמות שכאלו. הן אומצו בהתלהבות על ידי קהילת הרוכבים אבל בוטלו בזריזות על ידי העירייה.


מפגעי הכביש

סדקים ובורות מעצבנים את נהגי הרכבים. את הרוכבים, הם מסכנים ועלולים לגרום להתרסקות קטלנית. התארגנות רכיבה בריטית לאומית דרשה שיפור בתשתיות במשך שנים ארוכות שקצו בהתעלמות מהפניות החוזרות שלהם בבקשה לתקן מפגעים שכאלו, יזמו קמפיין לשיפור איכות הכבישים ויצרו עניין ציבורי באמצעות רתימת אומן גרפיטי. איור של אברי מין סביב הבורות גרם לעירייה המנומנמת למלא את החריצים (ולכסות בצבע שחור את האיור).

מיתון תנועה

המחקרים חד משמעיים. האטת מהירות המכוניות מ 50 קמ"ש ויותר ל 30 קמ"ש מצילה חיי אדם. ההגיון ברור: ב 30 קמ"ש יכול הנהג להגיב בזמן ולמנוע תאונה קטלנית. מאחר ובמתאר עירוני מרחק הנסיעה קצר, ההבדל בזמן הנסיעה, בין נהג הנוסע במהירות 50 קמ"ש ל 30 קמ"ש הוא עניין של דקות. תפיסה זו של חזון 0 הרוגים בתאונות דרכים, שנגזרים ממנה צעדים מעשיים ואפשרות להעריך את מידת ההצלחה, אינה מיושמת בשום עיר בישראל.

אז מה עושים?


קבוצת פעילים מוונקובר עשתה שימוש בתלת מימד כדי למתן את מהירות הרכבים. ההולוגרמה של ילד מביא כדור נראית עולה מרחוק, אך נעלמת ככל שאתה מתקרב.

תמונה: מעבר חציה תלת מימדי באיסלנד, שנוצר כדי לעודד נהגים להאט בקירבת בית ספר.

ואצלנו - דומה אבל הפוך: בצמתים רבים בערים מוצבים שלטי פרסום דיגטלים ואחרים. דוגמניות ודוגמנים בלבוש מינימאלי מקדמים מוצרים או תוכנית טלויזיה. לכאורה לכך עשויה להיות השפעה שלילית על בטיחות רוכבי האופניים והולכי הרגל



חניה לרכב או מרחב ציבורי להנאת הציבור

מתכננים המצויים מקצים שטחים נדיבים לרכבים (נתיבים, מקומות חניה) שמרשת את הנהגים, בשעות מסווימות, ונשאר רצועת אספלט, כשלא. ולכן, יוזמים פעילים ב"יום החניה השנתי" לעיתים בתאום עם הרשות, הסבה של מקומות חניה לשימושים אחרים ל 24 שעות: גינה ציבורית, פינת ישיבה, חניות אופניים ועוד. בחלק מהמקרים, התוצאה כל כך מוצלחת, שהיא מאומצת על ידי העירייה המקומית.



מסה קריטית (רכיבה המונית)

זו כבר מסורת בכל עיר גדולה בעולם: מדי יום שישי אחרון של החודש, מתכנסים מאות רוכבים לדיווש משותף. הקהל מגוון: אקטיביסטים, הורים וילדים, תיירים וגם רוכבי אופניים שאינם שייכים לאחת מהקטגוריות האלו. מעבר לתחושת הכיף של השתתפות בהפנינג שכזה, המסה קריטית תורמת להעלאת מודעות של מקבלי ההחלטות, לציבור הגדול שמצפה מהם לפתרונות טובים יותר, ולהעלאת המודעות של ציבור הנהגים, שבמקרים רבים מתעלם מרוכב בודד, אך אינו יכול לפספס קבוצה גדולה וצבעונית.

סף, האירוע הוא הזדמנות לפעילים להכיר למשתתפים שבילי אופניים חדשים ולבחון תוואים לשבילים פוטנציאלים. בתל אביב מתקיים האירוע מדי יום שישי האחרון של החודש, ב 13:00 בכיכר רבין.

לפרטים והצטרפות לפעילות office@bike.org.il

03/06/2018

bottom of page